Vill du också jobba på Malta? Det är klart du vill det! Tusentals svenskar bor och jobbar redan på Malta. Många svenska företag redan är etablerade på den soliga medelhavsön, till stor del tack vare de låga skatterna och levnadskostnaderna. Malta ligger i samma tidszon som Sverige, så det finns många olika sorters jobb med en svensk klientbas, särskilt inom IT, kundtjänst, försäljning och annat som kan göras på distans.

De flesta Europeiska spelbolagen har sina huvudkontor på Malta, inklusive de svenska bolagen, så det finns väldigt många jobb på dessa företag. Det finns naturligtvis även många andra typer av bolag på ön. Många svenskar åker ner och jobbar bara ett par månader eller ett år, men det är även många som stannar kvar. Här kommer en lista över några av de vanligaste jobben man kan hitta på Malta:

Försäljare: exempelvis resesäljare och telefonförsäljare. I vissa fall krävs det en viss utbildning, men ibland räcker det att kunna prata svenska för att få en chans.

Copwriter: eftersom många företag driver sin verksamhet på nätet så behöver de skribenter som kan skriva produktbeskrivningar, informationssidor, blogginlägg och så vidare.

Social media manager: någon som planerar, schemalägger och skriver inlägg i sociala medier, samt kanske svarar på människors frågor eller tyckanden.

Kundtjänst: många företag erbjuder chatt- och telefonsupport på svenska, så det behövs alltid svensktalande personal.

Webbutveckling: ett flertal webbyråer är baserade på Malta och stora företag har egna utvecklare in-house.

Programmering: precis som med webbutveckling så finns det företag som skapar appar och annan programvara.

Marknadsföring: det finns flera olika sorters marknadsföringsjobb, särskilt online, till exempel inom Google AdWords-annonsering.

Grafiker: det brukar vara höga krav i annonser som söker grafiker, men om du har en bra portfölj kan du klara dig på bara den.

Revision och bokföring: finansrelaterade jobb finns det också ganska gott om på Malta.

…och många fler! Är du trött på kylan, höga skatter och dyra priser så bör du också börja jobba på Malta!